duminică, 2 mai 2010

tara noastra romania

"Suntem copii, de acum vom fi
Plini de uimire, plini de iubire
Cu ochii va urmarim
Stim de pe acum ce ne asterneti la drum

Nenumarate flori si palate
Sa avem noi maine aur si paine
Voi sunteti niste niste eroi

Dar intr-o zi si noi......"

este inceputul melodiei "locul potrivit", recunosc ca numai inceputul imi place si ma intristeaza sa vad cat de bine a prins la public aceasta melodie, care evident ca denigreaza imaginea Romaniei :(
sincer m-am saturat sa vad tot mai multi romani ca pleaca afara, in strainatate, ca prefera statutul de sluga si ca nu mai cred ca pot realiza ceva chiar in tara lor.
dragii mei, plecati afara si plangeti dupa tara voastra iar cei care raman vad ca tanjiti dupa alte plaiuri si dupa umilinta, nepasare, discriminare. si toate pentru a avea bani, toate pentru acel trai "decent"....dar oare ce inseamna pana la urma DECENT?
sa te vinzi? sa te lasi umilit sau sa stai in tara ta, in tara in care te-ai nascut si sa faci ceva, sa schimbi ceva, sa fii romanul care a reusit! chiar si aici, pentru ca SE POATE!
pentru ca atunci cand iti doresti cu adevaratceva, poti obtine!
pentru ca aici, in tara aceasta pe care ati ajuns sa o urati, aveti familia, prietenii, rudele si nu in alta parte...va hazardati crezand ca si "acolo" este posibil, ca si "acolo" puteti compensa acel gol imens pe care il va lasa "lipsa plaiurilor natale" cu niste hartii care asa cum vin se si duc...
dar oare, nu este mai important sa ramai in tara ta si sa fii implinit, sa stii k fericirea si implinirea nu se vor duce niciodata ci vor ramane acolo, in suflet, intiparite pe vecie....???!!!!

Un comentariu:

  1. Adevarat ce zici tu aici, dar nu este chiar toata partea a adevarului.
    In primul rand te contrazic, lumea nu fuge de tara si ramane acolo, majoritatea se intorc la loc dupa ce au strans un "Start" (casa + masina) ceva care in Romania ca si locuitor iti este interzis prin constitutie.

    Din pacate legile din aceasta tara sunt facute in asa fel incat sa impoziteze tot ce se poate din saracie. Ce e drept, nu suntem primii, toate tarile dezvoltate au fost asa, dar ei si-au dat seama intr-o zi ca impozitul pe saracie nu imbogateste pe nimeni. Intr-o zi o sa isi dea seama si ai nostri.

    Traiul decent, intradevar hartii, nu conteaza, dar ce bine e cand poti sa iesi cu fata in oras si sa nu iti faci griji ca poate comanda o prajitura mai scumpa sau vrei ceva mai scump si nu iti poti permite.

    Se poate ? DA SE POATE daca ai pilele, cunostintele, relatiile - care trebuie. Daca esti singur atunci trebuie sa o iei de la zero. Multi se dau batuti, iar cei ce continua lupta, ajung undeva, dar nu sus, si prin foarte multa munca. In alt loc mai "potrivit" daca muncesti ajungi undeva. Aici poti munci o viata intreaga si sa nu ai bani stransi impreuna cu tot ce ai cheltuit - mai mult decat ce e in buzunarele unui copil de 16 ani care are pe tata undeva bine pus care stie de unde si ce sa faca.

    Se POATE - asa este, dar sansele de reusita tind la zero. Spre deosebire de alte meleaguri.

    Nu denigreaza imaginea Romaniei aceasta melodie, eu o vad denigrand imaginea constituiei, birocratiei, conducerii, ... Nu a tarii sau locuitorilor.

    PS : Romanaia are potential, are foarte mult potential, de la locuitorii care au ceva cap pe umeri (nu toti sunt prosti ca in alte tari), sa nu mai vbim de agricultura sau turism. Problema e ca cine o conduce nu are permis de "conducere". SI oricum e mai ieftin sa dai banu jos cand cumperi o ruina (Parazitii Mesaj pentru Europa)

    RăspundețiȘtergere